Selecteer een pagina

Opblaasbare jacuzzi

Bent u na een drukke dag toe aan wat ontspanning? Kies dan voor een opblaasbare jacuzzi en laat alle stress direct verdwijnen. U zal zeker niet de eerste zijn die kiest voor een opblaas jacuzzi, want onder de Nederlanders zijn ze ontzettend populair. Een bubbelbad van Intex is namelijk niet alleen een garantie voor ontspanning maar gaat daarnaast ook nog eens ontzettend lang mee. Hierdoor bent u verzekerd van jarenlang plezier en wie wil dat nou niet? Voor elke tuin, dakterras, etc is een opblaasbare jacuzzi een betaalbare toevoeging.

Soorten opblaas jacuzzi’s

Er zijn drie verschillende soorten opblaasbare jacuzzi’s beschikbaar: opblaas jacuzzi’s met bubbels, opblaasbare bubbelbaden met alleen jets en opblaas spa’s met zowel jets als bubbels. De klassieke bubbelspa’s zijn enorm populair in Nederland. Met één druk op het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel geniet u namelijk van 120 tot 170 voorverwarmde bubbels tegelijkertijd. Ook de opblaasbare jacuzzi’s met jets zijn populair. Deze soort jacuzzi’s zijn namelijk voorzien van 4 krachtige verwarmde jetstralen waarmee u heerlijk gemasseerd kan worden. Mocht u toch op zoek zijn naar zowel bubbels als jets dan kunt het beste kiezen voor de Intex Jet & & Bubble deluxe. Naast het klassieke bubbelsysteem is deze jacuzzi namelijk ook voorzien van 4 krachtige jetstralen. Deze soort opblaasbare jacuzzi’s zijn standaard uitgerust met een hardwater- en zoutwatersysteem.

✔ Heerlijk bubbelen.

Ingebouwde warme bubbels (42º).

✔ Gemak.

Eenvoudig bedieningspaneel.

✔ Kwaliteitsproducten.

Jacuzzi enorm stevig en stabiel.

✔ Snel op te ruimen.

Gemakkelijk op te ruimen.

bedieningspaneel Intex opblaas jacuzzi

Eenvoudig bedieningspaneel

Gebruik het eenvoudige bedieningspaneel om optimaal van uw opblaasbare jacuzzi te genieten. Het controlepaneel beschikt over 6 verschillende knoppen. Elke knop heeft zo zijn eigen functie. Zo is er een knop om het bubbelsysteem te activeren, filtersysteem aan te zetten, tempratuur te wijzigen of de verwarming aan te zetten. Het bedieningspaneel is enorm eenvoudig in gebruik.

sterke zijwanden

Enorm sterk materiaal

Doordat het materiaal van de spa’s bestaat uit de Fiber-Tech constructie zijn ze oersterk. De duizenden glasvezeldraden die verwerkt zijn in het opblaasmateriaal zorgen niet alleen voor een oersterk materiaal, maar ook voor stabiliteit en duurzaamheid. Dit maakt de opblaas jacuzzi’s van intex een echt kwaliteitsproduct.

isolatie afdekzeil

Isolatie afdekzeil

Om warmteverlies te voorkomen raden wij het aan gebruik te maken van het meegeleverde isolatie afdekzeil. Hierdoor blijft het water in uw opblaasbare jacuzzi over een langere tijd een aangename tempratuur vasthouden.

handvatten opblaas spa

Handvatten met grip

Met de handvatten die bevestigd zijn aan de opblaasbare jacuzzi kunt u de jacuzzi gemakkelijk verplaatsen.

grondzeil voor opblaas jacuzzi

Grondzeil (inclusief)

Gebruik het grondzeil om de opblaas spa te beschermen tegen de koude en/of scherpe voorwerpen.

chloordrijver

Chloordrijver (inclusief)

Natuurlijk wilt u dat het water in uw jacuzzi schoon is en helder is. U kunt daarvoor gebruik maken van de meegeleverde chloordrijver. Met een paar chloorblokjes in de chloordrijver zorgt u ervoor dat het water mooi zuiver blijft.

filters voor jacuzzi

Filters (inclusief)

Alle opblaasbare jacuzzi’s worden geleverd met twee filters. De filter zorgt ervoor dat alle kleine vuildeeltjes uit het water worden gehaald waardoor de kwaliteit van het water optimaal blijft.

Hoe werkt een opblaasbare jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi kan overal geplaatst worden. Of het nou in een tuin is, op een klein balkon of zelfs in een huis. Dankzij de meegeleverde pomp is een opblaas jacuzzi binnen 15 minuten volledig opgeblazen (u hoeft zelf niet te blazen, de pomp doet het werk!). Vervolgens hoeft u alleen nog uw spa te vullen met water en kan het relaxen gaan beginnen.  Met behulp van een eenvoudig paneel kunt u de jacuzzi bedienen. Hiermee kunt u de bubbels/jets activeren, de temperatuur wijzigen of het filtersysteem aan zetten.

Wat is een zoutwatersysteem?

Sommige jacuzzi’s in het assortiment beschikken over een ingebouwd zoutwatersysteem. Met een zoutwatersysteem heeft u geen chloorproducten te gebruiken om het water van uw bubbelbad zuiver te houden. Door een klein beetje zout toe te voegen (zo weinig dat u dit niet proeft) houdt u de waterkwaliteit van de jacuzzi op peil zonder de geur en smaak van chloor.

Hoe werkt een zoutwatersysteem?

Het Intex zoutwatersysteem zorgt ervoor dat het zwembadzout wordt omgezet in chloor door middel van een elektrolytische cel. Wanneer het zoute water in het systeem terecht komt ontstaat er Chlorine. Deze chlorine komt vervolgens weer in het water van de jacuzzi terecht waardoor alle algen en andere bacteriën het niet overleven

Per liter water moet u ongeveer 3 gram zout toevoegen aan uw bubbelbad. De pH waarde moet ongeveer tussen de 6,8 en 7,6 zijn.  Met een Intex zoutwatersysteem hoeft u dus geen chloortabletten meer te gebruiken. De voordelen hiervan zijn:

 • Geen dure potten met chloortabletten meer kopen (zout is goedkoper)
 • Geen constante geur van chloor wanneer u in de jacuzzi aan het badderen bent
 • Uw ogen raken niet geïrriteerd door het chloor.
 • Geen verkleuring van uw zwemkleding.

Extra tip: gebruik zout zonder Jodium. Jodium zorgt ervoor dat het bad een gele kleur krijgt en beschadigt de elektrolyse cel.

Wat is een waterontharder?

In elke Intex jacuzzi zit een waterontharder. Dit systeem reguleert de hardheid van het water waardoor de kalk uit het water verdwijnt. Hierdoor zal het water zachter aanvoelen op uw huid en zullen de leidingen van de spa’s niet worden aangetast.

Wat is een cartridge filter in een jacuzzi?

Een cartridge filter is in elke opblaasbare jacuzzi van Intex ingebouwd. Deze filter zorgt ervoor dat alle vuile deeltjes uit het water worden gefilterd. Hierdoor blijft de kwaliteit op hoog niveau.

opblaasbare jacuzzi

Waarom een opblaas jacuzzi?

Een opblaas jacuzzi is de perfecte plek om samen met je vrienden en/of familie onder het genot van een lekker drankje te ontspannen. Geniet met elkaar van een gezellige avond terwijl alle stress in een mum van tijd verdwijnt door de 170 verwarmde bubbels en 4 krachtige jetstralen.

Naast dat een opblaasbare jacuzzi een garantie is voor ontspanning en vermaakt biedt het nog veel meer voordelen. We noemen hieronder de belangrijkste:

Voordelen van een opblaasbare jacuzzi

Flexibiliteit: het grote voordeel van een opblaasbare jacuzzi is zijn flexibiliteit. Op elk moment kunt u hem leeg laten lopen en gemakkelijk weer opruimen. Daarnaast is een opblaasbare jacuzzi door middel van de handvatten eenvoudig te verplaatsen.

Kwaliteit: bij een opblaas jacuzzi van Intex zult u nauwelijks merken dat u te maken heeft met een opblaasproduct. Doordat de spa’s gebruik maken van zogeheten Fiber-Tech constructie zijn ze extreem sterk uitgevoerd. Op elke opblaasbare jacuzzi van het merk Intex krijgt u minimaal 1 jaar garantie. Dit geeft wel aan dat Intex vertrouwen heeft in haar eigen producten en alleen hoogwaardige kwaliteitsproducten levert.

De prijs: voor een reguliere jacuzzi betaalt u al snel minimaal €5000. Voor een opblaas hottub bent u daarentegen een stuk minder kwijt. De gemiddelde prijs van een opblaas jacuzzi ligt ongeveer op de 400. We zien echter wel vaak: hoe luxer de uitvoering, hoe hoger de prijs.   

Jacuzzi = Gezond: een jacuzzi is goed voor de gezondheid. Warm water zorgt er namelijk voor dat verstijfde of gespannen spieren binnen enkele minuten geheel ontspannen. Daarnaast bevordert warm water de bloedcirculatie. Hierdoor zullen je spieren en lichaamscellen zich eerder gaan herstellen. Niet alleen fysiek zal jij je beter gaan voelen, maar ook mentaal. Een jacuzzi werkt namelijk zeer stressverlagend.

Een ander bijkomend voordeel is het aantal calorieën wat je verbrand in een heet bad. Zo raak je in een warm bad al snel 130 calorieën per half uur kwijt en dat is toch mooi meegenomen!

Kenmerken van een intex bubbelbad zijn:

 1. Eenvoudige bediening
 2. Makkelijk verplaatsbaar en op te bergen
 3. Veilig
 4. Weinig warmteverlies
 5. Eenvoudig onderhoud
zwarte opblaas spa

Welke Intex opblaasbare jacuzzi’s zijn er allemaal?

Intex (herkenbaar van de blauwe plastic zwembaden) is de specialist op het gebied van opblaasproducten. Door gebruik te maken van de laatste technieken en ontwikkelingen kunnen ze voor de klant de beste producten leveren tegen de laagste prijzen. Intex is een zeer innovatief bedrijf en daarom introduceerde ze in 2015 met veel succes 3 verschillende soorten opblaasbare jacuzzi’s!

Verschillende soorten opblaas jacuzzi’s:

 • Intex Pure Spa (alleen met bubbels)
 • Intex Pure Jet (alleen met jets)
 • Intex Pure Spa Deluxe (bubbels en jets)

Elke jacuzzi van Intex jacuzzi beschikt over een ingebouwd hardwatersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het kalk in het water wordt geneutraliseerd. Hierdoor voelt het water zachter aan op uw huid en zult u minder last hebben van kalkaanslag.

Het materiaal van de Intex spa’s bestaat uit de Fiber-Tech constructie en is daarom oersterk! De duizenden glasvezeldraden die verwerkt zijn in het opblaasmateriaal zorgen niet alleen voor een oersterk materiaal, maar ook voor stabiliteit en duurzaamheid.

Intex Pure Spa

De Intex Pure Spa is een opblaasbare jacuzzi met bubbels.Ten opzichte van de  “Intex Pure Jet” en de “Jet & Bubble Deluxe” is de Intex Pure Spa iets iets voordeliger. Jacuzzikopen.com beschikt over spa’s in een aantal verschillende kleuren en vormen. In ons assortimenten zitten 4-persoons jacuzzi’s met een ronde en octagon (achthoekig) vorm. Daarnaast hebben we ook 6-persoons jacuzzi’s. Deze zijn vanzelfsprekend iets ruimer als de 4-persoons spa’s. De jacuzzi’s zijn beschikbaar in de kleuren: beige en zwart.

Intex Pure Jet

De opblaasbare jacuzzi Intex Pure Jet beschikt over 4 krachtige massage jets waarmee u heerlijk gemasseerd kan worden. U zult geen verschil ervaren tussen de Intex Pure Jet en een vaste jacuzzi. In ons assortiment zitten opblaasbare jacuzzi’s met jets voor 4 en 6 personen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een opblaas bubbelbad met een zoutwatersysteem (6p).

Intex Pure Spa Deluxe

Wanneer je wilt beschikken over zowel bubbels als jets is de beste keuze de Intex Pure Spa Deluxe. Met de Intex Pure Spa bent u van alle gemakken voorzien. Geniet van 170 voorverwarmde bubbels terwijl u een heerlijke massage krijgt van de 4 ingebouwde jets. Deze 6-persoons opblaasbare jacuzzi heeft een variant met of zonder zoutwatersysteem.

Onderhoud van een opblaas jacuzzi

Wanneer u een opblaasbare jacuzzi heeft gekocht wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Het is daarom erg belangrijk om uw opblaas bubbelbad goed te onderhouden. Erg veel moeite kost dit onderhoud niet. Je moet alleen net even weten hoe het moet gebeuren:

Basis onderhoud

Het is ten eerste belangrijk dat de jacuzzi op een onderlegger of grondzeil staat. Hiermee voorkomt u dat de bodem beschadigt en dat er minder warmte verloren gaat.

Een andere tip die we je geven is om voor dat u  in de jacuzzi gaat jezelf eerst te douchen/af te spoelen. Haarlak, gel, bodylotions, make-up, etc zorgen ervoor dat de kwaliteit van het water afneemt. Natuurlijk beschikt de jacuzzi over een filter om deze vuiltjes te filteren maar toch is voorkomen altijd beter.

Filters

Wij van Jacuzzikopen.com geven het advies om na 1 á 2 weken de filter van de spa te controleren. Wanneer deze stinkt of verstopt is geraakt kunt u deze het beste even afspoelen. We raden het aan om de de filter ongeveer na een maand te vervangen.

Waterbalans en verversen van het water

Om de kwaliteit van het water in de jacuzzi op peil te houden, raden we het aan om het water regelmatig te desinfecteren. Wanneer u de volgende waardes aanhoudt bent u er zeker van dat u heerlijk kunt genieten een heerlijk fris badje.

jacuzzi schoonmaken
jacuzzi schoonmaken met borstel

Waardes

De pH waarde moet tussen de 6,8 en 7,6 zijn (dit kunt meten met een teststrip). Is de pH waarde niet in orde? Geen probleem. Gebruik hiervoor pH+ of pH-.

Het is ook belangrijk dat de hoeveelheid chloor in het water in orde is. De chloorwaarde moet tussen de 1 en 2,5 ppm zitten. De chloorwaarde kunt u regelen met bijvoorbeeld chloortabletten.

Wanneer water verversen?

Het water van een opblaasbare jacuzzi moet ongeveer eens in de 3 maanden worden vervest. Dit is niet alleen lekker schoon maar ook nog eens zeer goed voor uw gezondheid. Het beste zou het zijn om het water elke maand te verversen. We zien echter dat dit vaak niet gebeurd. Let daarom goed op de waardes van het water en vergeet het onderhoud niet.

Hoe ruim je een opblaas jacuzzi op?

Een opblaas spa opruimen is zeer eenvoudig:

 1. Open de afvoerklep of gebruik een tuinslang om de jacuzzi leeg te laten lopen.
 2. Maak het bubbelbad droog met een doek.
 3. Laat alle lucht uit de jacuzzi lopen.
 4. Vouw hem netjes op
 5. Doe het bubbelbad terug in de doos.
opblaas spa

Opblaasbare jacuzzi kopen? Hier moet je opletten!

Als u online al onderzoek heeft gedaan naar alle beschikbare opblaasbare jacuzzi’s zult u vast veel verschillende soorten tegen zijn gekomen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een jacuzzi van Lay-Z-Spa, Intex of MySpa. Tussen deze merken zitten een aantal verschillen. Daarom raden wij van Jacuzzikopen.com het aan om rekening te houden met een aantal zaken voordat u een opblaasbare jacuzzi aanschaft:

 • Beschikt het opblaas bubbelbad over een isolerend afdekzeil? Met een isolerend afdekzeil kunt u het water van de jacuzzi na gebruik op temperatuur houden. Dit bespaart de nodige energie en dus kosten.
 • Welk materiaal is er gebruikt? Intex maakt bijvoorbeeld gebruik van de Tech-Fiber constructie. Dankzij duizenden vezeldraden is dit momenteel de beste kwaliteit voor een opblaasproduct.
 • Kunt u gemakkelijk uw jacuzzi schoonmaken? Zijn de filters toegankelijk, heeft de jacuzzi een cartridge filter, etc.

Hoe lang duurt het om het water van een opblaas jacuzzi op te warmen?

Hoe lang dit duurt hangt sterk af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is natuurlijk het weer. Wanneer het warm weer is zal ook de temperatuur van het water sneller stijgen.

Het verwarmingselement verwarmt de opblaas whirlpool ongeveer 1 tot 2 graden per uur. Wanneer u de jacuzzi op 40°C wilt krijgen bent u dus wel een paar uur bezig. We raden het aan om het isolerende afdekzeil te gebruiken wanneer u het bubbelbad niet gebruikt. Hierdoor blijft het water op de juiste temperatuur en dit scheelt u extra kosten.

Kosten opblaasbare jacuzzi

De kosten van een opblaasbare jacuzzi lopen sterk uiteen. Dit is namelijk afhankelijk van het merk en de functies (bubbelsysteem, zoutwatersysteem, filters) waarover het bubbelbad beschikt. Gemiddeld kost een opblaas jacuzzi ongeveer 450 euro. Wie wil beschikken over meer luxe zoals bijvoorbeeld 4 jets en een bubbelsysteem (Intex Pure Spa Deluxe) zal rekening moeten houden met een hoger bedrag (ongeveer 800). Ten opzichte van een vaste jacuzzi betaal je voor je een opblaas jacuzzi wel 10x minder!  

Stroomkosten

Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom? en wat zijn de stroomkosten van deze opblaas jacuzzi? zijn een van meest gestelde vragen aan ons. Een simpel antwoord kan hier niet op worden gegeven. Dit is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel de jacuzzi wordt gebruikt, hoeveel warmteverlies er is en van het weer. Je kunt bijvoorbeeld wel voorstellen dat het verwarmingselement van de jacuzzi als het koud is veel harder moet werken dan in de zomer op een warme dag. In de zomer zullen de kosten daarom waarschijnlijk ook minder zijn dan in de winter.

Gemiddeld kost een opblaasbare jacuzzi ongeveer 1,50 per dag. Het verwarmingselement werkt op 220-240 V en gebruikt gemiddeld 2200 Watt. Hieronder geven we een aantal tips waardoor de extra kosten niet te hoog worden.

Extra tips om de kosten van een jacuzzi laag te houden

Tip 1: Kies een goede plaats uit.

De beste plaats voor een jacuzzi is ergens binnen (tuinhuisje, onder een overkappig). Het water blijft binnen langer op temperatuur dan buiten en dit scheelt energie. Wij zien echter dat veel mensen het bubbelbad buiten neerzetten en daarom is tip 2 extra belangrijk.

Tip 2: Ga voor hoge kwaliteit inclusief een afdekhoes

Omdat veel mensen buiten gebruik maken van hun jacuzzi is het belangrijk dat er wordt gekozen goed materiaal. Intex gebruikt bijvoorbeeld de Fiber-Tech constructie en dit zorgt ervoor dat de wanden goed geïsoleerd zijn. Daarnaast levert Intex ook een grondzeil en isolatie afdekzeil om warmteverlies te voorkomen.

Tip 3: Laat de jacuzzi aan staan

Het klinkt misschien niet logisch maar als u van plan bent om regelmatig van uw jacuzzi gebruik te maken raden wij het aan om hem s’nachts aan te laten staan. Hierdoor blijft de spa namelijk constant op temperatuur en dit kost minder dan het water weer opnieuw op te warmen van 20°C naar 40°C. Wanneer u lange tijd geen gebruik gaat maken van de spa is het beter om het verwarmingselement uit te zetten.